Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatischeesecake

(24 kommentarer)  
Potatischeesecake Potatischeesecake
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket god och krämig potatisrätt. Passar utmärkt till buffén

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant. Skiva den kokta potatisen. Skär löken i tunna skivor. Mixa ihop philadelphiaosten, creme fraichen, äggen och den rivna osten. Varva potatis, lök och oströra. Salta och peppra mellan varven. Sätt in i nedre delen av ugnen i ca 40-50 min. Låt svalna. Servera med kassler och en god sallad t.ex

Liknande recept

Kommentarer (24)

  • Sannastcc 17 maj 2008

    ska det vara kokta eller råa ägg

  • pengsan 16 juni 2008

    Så himla god! Skulle velat smaka den ljummen, men ville inte skära i den innan serveringen. Bjöd kallskuret till och det blev en höjdare.

  • Disen 10 augusti 2008

    Jättegod. Vi hade den ljummen som tillbehör på kräftskivan. Den blev en favorit. Tack för receptet. Kram Disen

  • Nallemamma 12 augusti 2008

    OOO detta ska ja definativt prova!! NAMS!!!

  • Nallemamma 13 augusti 2008

    Detta va underbart gott!!! FAAAANTASTIC!!!! familjen gav mycket beröm, bytte ut den ena philidelphia osten til en med smak,, gräslök!! Otroligt gott!!! tog röd lök istället för salladsklöken,,, MMMMM GOTT!!!!

  • SDMaya 17 augusti 2008

    Mycket god, väldigt trevlig bjudrätt. Ska prova med smaksatt creme fraisch eller Philadelphiaost nästa gång. :D tror det kan bli ännu smarrigare. Tack för ett toppen recept! SDMaya

  • carnis 29 december 2008

    Skulle prova denna rätt men insåg att jag hade tidsbrist, gjorde en variant som vanlig potatisgratäng, alltså med rå potatis, uteslöt äggen och la till lite grädde och det blev fantastiskt gott. Nästa gång ska jag ha mer framförhållning och följa receptet

  • lenajeanette 13 april 2009

    Den var mycket god! Kommer jag göra flera gånger.

  • Piri1000 7 augusti 2009

    Vill bara tala om att jag provade denna potatischeseecake & den var riktigt god. Ska testa den till lite andra kötträtter också. Sist var det till Vildsvin gjort som colasteken här i MK. Underbart god!!!

  • gillab 24 januari 2010

    HEJ Den här kakan vart så god. När jag fyllde 50år gjorde jag den. + att jag gjorde den mjölkfri också. MYCKE BRA RECEPT. MVH GUNILLA

  • maadalen 21 mars 2010

    Jättegod cheesecake som är ett roligt alternativ till exempelvis potatisgratäng. Sist jag gjorde den tog jag hälften smaksatt och hälften original av Philadelphiaosten och så pressade jag i ett par vitlöksklyftor. Sen tog jag Schallotenlök istället för salladslök. Gästerna tyckte det var jättegott. Dock kan jag säga att rätten räcker till bra många fler än 6 personer, vi var 15 hungriga vuxna och jag gjorde två stycken och det blev en ¾ dels ”kaka” kvar. Den är väldigt mäktig!

  • Annelijo 24 maj 2010

    Ska den serveras kall eller varm?? Annelijo

  • susie_q 6 augusti 2010

    jättegott! kommer att göras igen.tack ! :)

  • saxa 4 oktober 2010

    Mycket god! Kommer att göra denna flera gånger. Serverade med en grillad köttbit.

  • azlan_lena 12 april 2011

    absolut SUCCE` skulle kunna varit mer kryddor , men det vetr man ju nästa gång ,,

  • evelinamarina 8 maj 2011

    denna skulle jag absolut vilja göra till min student! tror ni att den går att frysa? så man hinner göra en del i förväg..

  • MajaZoya 21 juli 2011

    Mycket god, åt den till grillat och den kommer att återkomma på bordet fler gånger. Helt klart en 5:a i betyg.

  • spelmorsan 2 oktober 2011

    Succé på buffebordet! Mycket gott och lätt att göra.

  • vrccmember 6 januari 2012

    Kanongod och festlig, jag serverade fläskfile, ett recept som heter belöningsfile som i receptregistret. Denna kaka eller tårta blir återkommande hos oss

  • anluk 20 juni 2012

    Funkar det med nypotatis???

  • gunillawestrin 12 juli 2012

    Riktigt krämig och god, omtyckt av såväl vuxna som barn. Gjorde en barnvariant utan lök och med vanlig Philadelphia ost och till de vuxna lök + en vanlig Philadelphia och en Philadelphia Paprika och lök. Kommer att göras fler gånger. Bra att kunna göra i förväg och värma på i micron. :) Toppbetyg

  • Biinii 2 november 2012

    Otroligt god! Jag hade Schalottenlök istället för Salladslök, och jag missade att den skulle vara kall.. Vi orkade inte vänta på att den skulle svalna så det blev att vi åt den varm. Verkligen en succé!

  • teza22 3 januari 2013

    Jättegod har ätit den både ljummen och kall-båda lika lyckade!! Görs om!

  • 72gurkan 19 april 2014

    Mycket god. Åt den ljummen ska prova att smaksätta med lite ädelost nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.