- Serverar: 30 portioner
- Tid: 2 timmar 25 minuter
Skriv ut
1 stort bröd. Blir 30 bitar och värde 2.5 poäng per bit
Gott tillbehör till soppor, grytor
Instruktioner
- Använd gärna maskin.
Blanda jäst, 2 tsk olja och 6 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Blanda i potatis och salt.
Rör i mjöl, ca 16 dl, lite i taget och arbeta degen kraftigt tills du får en fast och elastisk deg.
- Spara resterande mjöl till utbakning.
Det är här man kan ha i soltorkade tomater, oliver eller örter i degen.
- Låt degen jäsa under bakduk i 60 minuter.
Pensla en långpanna med 2 tsk olja och bred ut degen, låt det sedan jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
- Sätt in brödet i ugn, 225¤ som sänks till 200¤ ca 25 minuter.
- TIPS! Tillsätt gärna soltorkade tomater, oliver eller örter.
Publicerat den
9 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar