Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisfocaccia á la viktväktarna

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 2 timmar 25 minuter
Skriv ut

1 stort bröd. Blir 30 bitar och värde 2.5 poäng per bit Gott tillbehör till soppor, grytor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd gärna maskin. Blanda jäst, 2 tsk olja och 6 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Blanda i potatis och salt. Rör i mjöl, ca 16 dl, lite i taget och arbeta degen kraftigt tills du får en fast och elastisk deg.
  2. Spara resterande mjöl till utbakning. Det är här man kan ha i soltorkade tomater, oliver eller örter i degen.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i 60 minuter. Pensla en långpanna med 2 tsk olja och bred ut degen, låt det sedan jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
  4. Sätt in brödet i ugn, 225¤ som sänks till 200¤ ca 25 minuter.
  5. TIPS! Tillsätt gärna soltorkade tomater, oliver eller örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.