Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisfoccacia med karamelliserad lök

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Ett bröd som passar utmärkt till soppa eller varför inte till en god sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vatten (37 grader)
  2. Blanda i salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig det. Jäs 30 minuter under handduk.
  3. Finhacka och fräs löken i hälften av oljan, blanda i socker och salt och stek gyllenbrun. Skala och tärna potatisen smått, finhacka timjan.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bord, knåda in lök, potatis och timjan. Kavla ut degen till en rektangulär form, lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa 30 minuter till.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Pensla brödet med resten av rapsoljan, strö över flingsalt och repad timjan. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter till gyllenbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.