- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Ett bröd som passar utmärkt till soppa eller varför inte till en god sallad.
Instruktioner
- Rör ut jästen i vatten (37 grader)
- Blanda i salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig det. Jäs 30 minuter under handduk.
- Finhacka och fräs löken i hälften av oljan, blanda i socker och salt och stek gyllenbrun. Skala och tärna potatisen smått, finhacka timjan.
- Stjälp upp degen på mjölat bord, knåda in lök, potatis och timjan. Kavla ut degen till en rektangulär form, lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa 30 minuter till.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla brödet med resten av rapsoljan, strö över flingsalt och repad timjan. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter till gyllenbrun färg.
Publicerat den
20 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar