Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisformar med skogssvamp och rosmarin

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

De här formarna är ett gott och trevligt tillbehör till exempelvis kyckling eller kött. Har man petiga barn kan svampen och löken uteslutas i några av dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Rensa svampen och hacka den. Fräs på svag värme i en stekpanna så att vattnet dunstar bort. Höj värmen och lägg i smöret. Stek svampen så att den får fin färg. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Hit går det att förbereda.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 2 tsk olivolja. Smörj ugnssäkra formar som rymmer ca 3/4 dl med 1 msk olivolja. Bröa med ströbröd och lite av parmesanosten.
  3. Pressa potatisen genom potatispress i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Fördela smeten i formarna. Strö eventuellt över extra ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter tills potatisen fått fin färg. Servera gärna med extra smörfräst svamp.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • johanfredrik 18 januari 2009

    Har gjort denna rätt vid 2 tillfällen och det har blivit jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.