De här formarna är ett gott och trevligt tillbehör till exempelvis kyckling eller kött. Har man petiga barn kan svampen och löken uteslutas i några av dem.
Instruktioner
- Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Rensa svampen och hacka den. Fräs på svag värme i en stekpanna så att vattnet dunstar bort. Höj värmen och lägg i smöret. Stek svampen så att den får fin färg. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Hit går det att förbereda.
- Sätt ugnen på 250 grader. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 2 tsk olivolja. Smörj ugnssäkra formar som rymmer ca 3/4 dl med 1 msk olivolja. Bröa med ströbröd och lite av parmesanosten.
- Pressa potatisen genom potatispress i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
- Fördela smeten i formarna. Strö eventuellt över extra ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter tills potatisen fått fin färg. Servera gärna med extra smörfräst svamp.
Publicerat den
31 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har gjort denna rätt vid 2 tillfällen och det har blivit jättegott!