Trött på kokt potatis? Varför inte prova att göra denna härligt höstiga rotfruktskaka och servera som tillbehör istället.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala lök och vitlök. Skär löken i tunna klyftor och hacka vitlöken fint.
- Skala potatis, palsternacka, morötter och gulbetor. Skär dem i tunna skivor. Lägg rotfrukterna, lök och vitlök i en stor bunke. Salta och peppra. Smöra en ugnsfast form. Varva rotfrukterna med hälften av osten.
- Blanda senap, resten av osten, grädde och dragon. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över rotfrukterna. Pilla lite så att grädden rinner ner mellan skivorna. Pressa till sist med handflatorna så att du får en jämn yta.
- Grädda kakan cirka 1½ timma. Känn med en provsticka om den är färdig. Lägg annars aluminiumfolie över så att den inte blir för mörk.
- Låt galetten kallna något innan den serveras, gärna med stekt fläsk och lite kryddgrönt.
Publicerat den
19 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar