Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgnocchi med lax och sparris i gräddig sås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Det här är ett återskapande av en rätt jag åt på en 100-årig italiensk restaurang i Helsingör, där recepten ärvts ner i generationer. Den lär aldrig bli lika god, men den är jäkligt nära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka gnocchin tills färdig. Bryt av sparrisen, och koka i saltat vatten i ca 3-5 min
  2. Stek laxen, dela den med en gaffel. Häll på grädde, vin och ca 1-2 msk tomatpuré. Salta och peppra efter smak. Låt koka ihop.
  3. Skiva sparrisen i ca 3 cm stora bitar. Blanda i sparrisen i såsen, låt koka i ca 5 min.
  4. Blanda i gnocchin med laxen och såsen, servera med bröd, blandsallad och riven parmesan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • atarN 30 september 2013

    De första tuggorna var jätte goda men det blev väldigt snabbt "för mycket". Jag kommer nog inte göra det igen. Eventuellt till en liten liten förrätt men inte till middag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.