Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk potatisgratäng

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Perfekt gratäng som man kan förbereda dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dagen före: Skala potatisen. Skär den tunt på matberedarens fina skiva. Värm grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar i en rymlig kastrull/gryta. Lägg i potatisen. Koka på svag värme tills potatisen blivit mjuk, 25-35 minuter. Rör om då och då. Häll potatisblandningen i ugnssäker form. Låt svalna. Täck med plastfolie. Ställ in i kylen.
  2. Serveringsdag: Sätt ugnen på 175°. Strö över osten och gratinera i 35-40 minuter i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Elis 13 mars 2008

    Mmmmmm denna potatisgratäng slår alla med hästlängder.Alla jag bjudit den på älskar den.(säger de iaf) Elis

  • sivjohn 22 mars 2008

    Fantastiskt god och helt perfekt att man kan förbereda den i god tid innan. Jag använde Becel 7 % istället för vispgrädde och den blev krämig och god ändå. Använde också 17% ost

  • ida85 25 november 2008

    denna verkar jätte god ! har aldrig testat att ha ost på potatisgratäng förut! (:

  • Ulrika91 10 maj 2009

    Tack för ett bra recept! Lagade det idag, la till en lök och bytte 3 dl vispgrädde mot 3,5 dl mellangrädde. Gick utmärkt. Min potatisgratäng fick bara vila en timme innan den åkte in i ugnen men det verkade inte göra nåt, den blev god.Jag har ingen matberedare, men en osthyvel gick utmärkt :)

  • evaullabritt 31 december 2013

    Jag har två gratänger på gång till nyårsmiddagen 2013. Det ser lovande ut, krämigt och fint. Jättebra att kunna förbereda i god tid.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.