Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng allt i ett

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Smidigt sätt att tillaga hela middagen samtidigt. Den här potatisgratängen innehåller även rökt kött, och du kan förbereda den dagen innan om du vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skal och skiva potatisen tunt. Lägg skivorna i kallt vatten. Koka upp mjölk, grädde och matfett med salt och peppar.
  2. Häll av vattnet av potatisen i ett durkslag och förväll den i mjölken några minuter. Gör detta i ett par tre omgångar.
  3. Dela och skölj purjon eller skala löken och skiva tunt.Låt löken svettas i en stekpanna med lock. Strimla köttet . Smörj en långpanna, varva potatis, lök, kött och ost. Slå på mjölkblandingen.Strö lite ost överst.
  4. Så här långt kan du förbereda gratängen dagen innan om du vill.
  5. Sätt ugnen på 225 grader och grädda ca 40 minter eller tills potatisen är mjuk och rätten fått färg. Skär gratängen i portionsbitar. Bjud blandad sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.