Smidigt sätt att tillaga hela middagen samtidigt. Den här potatisgratängen innehåller även rökt kött, och du kan förbereda den dagen innan om du vill.
Instruktioner
- Skal och skiva potatisen tunt.
Lägg skivorna i kallt vatten.
Koka upp mjölk, grädde och matfett med salt och peppar.
- Häll av vattnet av potatisen i ett durkslag och förväll den i mjölken några minuter. Gör detta i ett par tre omgångar.
- Dela och skölj purjon eller skala löken och skiva tunt.Låt löken svettas i en stekpanna med lock.
Strimla köttet
.
Smörj en långpanna, varva potatis, lök, kött och ost.
Slå på mjölkblandingen.Strö lite ost överst.
- Så här långt kan du förbereda gratängen dagen innan om du vill.
- Sätt ugnen på 225 grader och grädda ca 40 minter eller tills potatisen är mjuk och rätten fått färg.
Skär gratängen i portionsbitar.
Bjud blandad sallad till.
Publicerat den
25 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar