Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lite annorlunda tillagning och mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt lergrytan ligga i blöt i 15 minuter. Skala potatis och lök. Skiva potatisen tunt och finhacka löken. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med mjölk, crème fraiche, salt och svartpeppar.
  2. Varva potatis, lök, ost och mjölkblandningen i lergrytan. Mest potatis i botten och mest mjölkblandning överst.
  3. Sätt in gratängen i kall ugn. Sätt värmen på 200° och grädda i ca 1½ timme. Skiva tomaterna. Lägg på ett lager skivade tomater och täck med ostskivor mot slutet av gräddningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.