Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng i stekpanna

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ett superenkelt recept med bara två ingredienser om man bortser från salt och peppar.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och riv potatisen i matberedare eller på rivjärn. Hetta upp en stekpanna och sätt dit en klick smör. Lägg i rivet och platta till det så att det täcker hela pannan. Salta och peppra direkt på. Stek i 5 minuter på medelgod värme (tills det rivna har fått fin färg). Skär gratängen i fyra delar och vänd delarna en i taget försiktigt och stek på den andra sidan. Salta och peppra igen. Stek lika länge till på andra sidan. Slå därefter på grädde och se till att den rinner ner ordentligt. Sänk värmen till 1an eller 2an och låt puttra i cirka 10 minuter tills potatisen har mjuknat.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Sajsa 15 januari 2010

    Kan man blanda mjölk och grädde? eller blir det rinnit? Tycker det blir lite för bra med bara grädde nämligen :) Men annars så är detta supergott. Min styvfar brukade göra något i stil med detta :)

  • Disen 29 maj 2010

    Verkligen gott. Perfekt att göra om man inte är så många som ska äta och inte vill stå och fixa en stor gratäng. Både lätt och snabblagat. Det här blir att göra igen. Tack för receptet och högsta betyg får du såklart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.