Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med ansjovis och gräslök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skär potatisen i tunna skivor. Häll bort ansjovisspadet och dela ev ansjovisfileerna. Varva potatis,ansjovis, riven ost och gräslök i en smord, ugnssäker form. Översta lagret ska vara potatis. Blanda grädde och mjölk. Häll det mesta av gräddblandningen över potatisen. Klicka över matfett. Täck formen med aluminiumfolie. Grädda vid 200-225 grader ca 20 min och tag därefter bort folien. Grädda ytterligare ca 25 min eller tills potatisen fått fin färg. Späd med resten av gräddblandningen mot slutet av gräddningstiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.