Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med fetaostsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En annorlunda potatisgratäng, lite omväxling till den vanliga. Passar till såväl en buffé och till en god köttbit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader. Smörj en eldfast form. Skala och skiva potatisen tunt. Strimla purjolöken, skala och finhacka vitlök. Hetta upp olja. Fräs purjolök och vitlök mjukt och blank. Varva potatis, purjolök och vitlök i formen.
  2. Koka upp créme fraiche i en kastrull och tillsätt fetaosten, rör om tills osten smält helt. Krydda med salt och peppar. Häll ostsåsen över potatisen och strö valnötterna ovanpå.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-55 minuter. Känn med sticka att potatisen är klar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 2 oktober 2009

    Trots att jag hade inne gratängen i ugnen i 1 timma så var den fortfarande hård. Det blev även lite torrt med bara creme fraiche och fetaost, det la sig mest på toppen! Nästa gång ska jag blanda creme fraiche, fetaost och grädde. Valnötterna gjorde susen, det blev väldigt gott!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.