Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med fläskfilébädd

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En ljuvlid gratäng som serveras allt i ett. Har aldrig haft missnöjda matgäster med denna rätt. För dem som vill gå ner i vikt, ät den ej för ofta. Mmmmm.....

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatis o lök, skiva i matberedare. Vara potatis, lök o vitlök i en större gratängform. Krydda med salt vitlökspeppr och svartpeppar, blanda runt allt i gratängformen. Spill över grädden. Grädda i 175-200 grader i ca 60-75 minuter. Medans potatisen är i ugnen så.... Skär bort de mesta av fettet på filen och skär filen i cm tjocka skivor. Banka ut skivorna så de blir tunnare och vidare. Vänd dem i grillkrydda och bryn i matfettet. När du brynt färdig all file lägg den på ett fat. Spara restfettet i pannan o fyll på med fraichen o vispa i färskosten. När potatisen blivit mjuk i ugnen, ta ut den o lägg på filebitarna. Täck med såsen o in i ugnen igen i ca 25-30 min.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • sanna76 3 mars 2008

    Fantastiskt gott!!!

  • dolores 12 mars 2008

    Otroligt gott och behändigt, det börjar bli mer och mer att man välkomnar rätter som är allt i ett. Tack från Dolores.

  • smilla98 21 mars 2008

    Jättegott och väldigt smidigt......perfekt när det kommer gäster.

  • LIH 26 april 2008

    Jättegod och busenkel, jag bytte ut vitlöksosten till gräslöksost .

  • betty81 28 maj 2008

    Detta var SÅ gott och SÅ enkelt!

  • kfors 19 januari 2009

    En enkel och god gratäng som jag kommer att göra fler gånger MVH kfors

  • michaelarehn 23 februari 2009

    Det här var ju hur gott som helst! Och så enkelt! :) 5 poäng!

  • jsa_pettersson 28 maj 2009

    Mumsigt! Ska göra det en gång till nu på morsdag och bjuda mina föräldrar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.