Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med Fläskfilégryta

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Underbart god som passar alla åldrar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva potatis i tunna skivor och lägg ett jämt lager i en ugnsform. Lägg riven ost som ett mellanlager och fortsätt sedan med att lägga på mer potatis. Avsluta med att hälla på grädde och riven ost. Salta och peppra efter smak. Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 40 minuter. Lägg på ugnsfolie efter ca 20-25 minuter.
  2. Efter att ställt in gratängen i ugnen är det lagom med att börja med grytan. Skiva köttet i jämnstora skivor. Stek de lätt gyllenbruna och lägg i en ugnsform häll över rätt mycket rosépeppar. Stek hackad paprika och bacon (delad i tre delar) tillsammans och häll över köttet. Häll sedan på grädde och salta och peppra efter smak. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter (lagom till att gratängen blir klar)
  3. SMAKA OCH NJUT!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.