Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med gräslök

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta är en smalare variant av den franska klassikern "dauphinoise". Den är god som tillbehör till kött, rökt eller grillad fisk samt korv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Skrubba och skiva potatisen i mycket tunna skuvor. Spola av skivorna i kallt vatten för att få bort stärkelse. Låt skivorna rinna av och bred ut dem på ett hushållspapper. Tryck bort frukten med ett dubbelt hushållspapper. Pensla en gratängform lätt med olja.
  2. Lägg hälften av potatisskivorna i formen så att de överlappar varandra. Krydda med salt och peppar. Lägg på resten av potatisen.
  3. Passera keson i en nätsil. Blanda massan med philadelphiaost, ägg, gräslök, pressad vitlök och mjölk. Rör till en jämn smet. Häll den över potatisen i formen. Strö den rivna osten och muskotnöten över.
  4. Gratinera i en timma eller tills potatisen fått fin färg och är genomgräddad. Känn efter med en vass kniv. Servera gratängen varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.