Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med karljohansvamp

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det går även bra med andra svampsorter, ex brunsopp, smörsopp, grynsopp och olika strävsoppar. Torkad svamp passar också fint. Använd inte fast potatis – vätskan och potatisen ska bli ett och då behövs en mjölig sort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150º. Skala potatisen och skär i riktigt tunna skivor (använd en matberedare om du har). Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Rensa svampen och skär den i tunna skivor.
  2. Smörj en ugnsfast form och varva potatis, vitlök och svamp i den. Krydda med muskot, vitpeppar och salt mellan varje varv.
  3. Häll på grädde och mjölk. Grädda i ugnen i 2 timmar.
  4. Servera på en gång tillsammans med stekt korv, biff eller stek.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.