Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med kassler

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel lättgjord gratäng, som passar väldigt bra som bjudrätt, både till fest och vardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor eller strimlor. Skölj purjolöken och strimla den fint. Ta även med det gröna. Skär kasslern i strimlor.
  2. Smöra en ugnssäker form och varva potatis, purjolök, kassler, salt, peppar, vitlök och ost. Underst och överst lägger du potatis. Strö över rikligt med riven ost och häll på grädden.
  3. Grädda i 225* ca 50 min. - 1 tim. Täck med folie om gratängen blir för brun.
  4. Servera gärna en fräsch grönsallad till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lena4 29 juni 2009

    Gör denna till middag för tredje gången, Mycket god och enkel att förbereda dagen innan. Jag klippte i en massa gräslök ochså , blir så fin färg. Bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.