Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med kasslerstrimlor

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mycket krämig trots att den endast innehåller matlagningsgrädde. Knepet är att lägga osten i mitten istället för ovanpå. Hittade receptet i en kokbok för nybörjare för många år sedan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva potatisen med en matberedare. Skivorna ska inte vara för tunna. Riv löken. Lägg i hälften av potatisen i en eldfast form. Strö löksorterna ovanpå. Lägg ost och köttstrimlorna över och krydda .Lägg på resten av potatisen. Häll på grädden och klicka över margarin. Grädda i 225 grader i ca 50-60 min.
  2. Ser gratängen torr ut tillsätt lite mjölk. Känn med en provsticka att potatisen är riktigt mjuk. Lägg på folie om gratängen börja se mörk ut. Det beror lite på vilken potatissort man väljer. En fast sort blir bäst tycker jag .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.