Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med salami och persika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smart allt-i-ett gratäng med spännande smakbrytning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Varva potatis och lök i en stor ugnssäker smord form. Om du använder en mindre form funkar det också, men då får man räkna med att gratängen måste vara inne längre tid för att bli klar, och för att det då inte ska bli bränd kan man eventuellt få sänka temperaturen.
  2. Blanda grädde, mjölk, oregano, salt och peppar i en skål och häll över potatisen och löken.
  3. Grädda i cirka 30-40 minuter. Skär under tiden persikorna i skivor och strimla salamin.
  4. Varva salami, persika och ost ovanpå gratängen och gratinera den ytterligare 15-25 minuter. Känn efter så att potatisen i mitten är mjuk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.