Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med tomat och basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tyckt det varit svårt att finna en potatisgratäng som passar mig helt. Smakrik och lagom krämig. Denna blev jag riktigt nöjd med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Skölj den ordenligt och låt rinna av. Skiva tomaterna ganska tjockt och löken i fina ringar.
  2. Smörj en form med smör. Sprid ut grönsakerna i lager och salta, peppra, Sprid ut skuren färsk basilika samt riv över lite parmesan mellan lagren.
  3. Vispa ihop vätskan (mjölk, grädde och creme fraiche) och pressad vitlök. Häll över formen och avsluta med att riva över parmesan.
  4. Grädda i ugnen ca. 50 minuter i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.