Detta är ett annorlunda sätt att servera stekt potatis. Grytan bjuder på en härlig blandning av potatis, kassler, tomat och ättiksgurka.
Instruktioner
- Skala och halvera de gula lökarna, dela dem igen tvärs över i halvor. Skala och skär potatisen i lite tjockare skivor.
- Hetta upp lite olja eller matfett i en stor stekgryta och bryn potatisskivorna 5 minuter. Blanda ner löken och krydda med salt och peppar.
- Låt tomaterna rinna av i en nätsil. Spara spadet. Tryck sönder tomaterna med en gaffel och lägg ner dem i grytan. Tillsätt tomatspad och grönsaksbuljong och låt alltsammans småkoka under lock på medelvärme ca 15 minuter.
- Skär under tiden ättiksgurkan i skivor. Skär bort benen i kasslern. Skär kasslern i korta stavar. Blanda ner gurka och kassler när det återstår 5 minuter av koktiden.
- Skölj och skär salladslöken i fina ringar. Strö löken över grytan precis innan servering.
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar