Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgryta med gurka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är ett annorlunda sätt att servera stekt potatis. Grytan bjuder på en härlig blandning av potatis, kassler, tomat och ättiksgurka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och halvera de gula lökarna, dela dem igen tvärs över i halvor. Skala och skär potatisen i lite tjockare skivor.
  2. Hetta upp lite olja eller matfett i en stor stekgryta och bryn potatisskivorna 5 minuter. Blanda ner löken och krydda med salt och peppar.
  3. Låt tomaterna rinna av i en nätsil. Spara spadet. Tryck sönder tomaterna med en gaffel och lägg ner dem i grytan. Tillsätt tomatspad och grönsaksbuljong och låt alltsammans småkoka under lock på medelvärme ca 15 minuter.
  4. Skär under tiden ättiksgurkan i skivor. Skär bort benen i kasslern. Skär kasslern i korta stavar. Blanda ner gurka och kassler när det återstår 5 minuter av koktiden.
  5. Skölj och skär salladslöken i fina ringar. Strö löken över grytan precis innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.