Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatiskaka

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den krispiga potatiskakan doftar av vitlök, smör och timjan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och finhacka vitlöken. Blanda olja, vinäger, vitlök, timjan, 1 tsk salt och ½ tsk nymalen vitpeppar. Vänd potatisskivorna i blandningen.
  3. Lägg potatisskivorna omlott till 6 rundlar (ca 10 cm i diameter) på en smord plåt. Klicka över 2 msk smör.
  4. Ställ in i ugnen i 20 minuter. Kan förberedas hit, ställ i så fall kallt.
  5. Vid servering: Sätt ugnen på 200°C. Ställ in i ugnen i 5 minuter. Lägg potatisrundlarna mitt på tallrikarna. Lägg dolmarna (sök recept: lökdolmar med potatiskaka) ovanpå, ringla lite av skyn över. Garnera med en kvist färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.