Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatiskaka med oströra

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ovanlig potatiskaka som är överraskande god. Söt från sötpotatis, het från chili och spännande med en gnutta kanel. Passar bra till både som lättlunch som buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Skala och skär potatisen i tärningar, ca 1x1 cm. Skala och hacka löken.
  3. Stek potatis och lök i smör, ca 15 min, tillsätt spenaten och låt den steka med någon min.
  4. Krydda med hälften av saltet och övriga kryddor.
  5. Lägg potatisblandningen i en ugnssäker form, ca 15x20 cm.
  6. Vispa samman grädde, ägg och resten av saltet och häll över potatisen.
  7. Grädda i mitten av ugnen 20-30 min tills potatiskakan har stelnat.
  8. Smula osten.
  9. Skala och hacka vitlöken fint.
  10. Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar. Servera oströran till potatiskakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jessie_82 4 april 2009

    mmm =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.