En ovanlig potatiskaka som är överraskande god. Söt från sötpotatis, het från chili och spännande med en gnutta kanel. Passar bra till både som lättlunch som buffé.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°.
- Skala och skär potatisen i tärningar, ca 1x1 cm. Skala och hacka löken.
- Stek potatis och lök i smör, ca 15 min, tillsätt spenaten och låt den steka med någon min.
- Krydda med hälften av saltet och övriga kryddor.
- Lägg potatisblandningen i en ugnssäker form, ca 15x20 cm.
- Vispa samman grädde, ägg och resten av saltet och häll över potatisen.
- Grädda i mitten av ugnen 20-30 min tills potatiskakan har stelnat.
- Smula osten.
- Skala och hacka vitlöken fint.
- Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar. Servera oströran till potatiskakan.
Publicerat den
4 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mmm =)