- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Ett festligt sätt att servera potatis på. Lika gott till en saftig köttbit som till barnens prinskorv...
Instruktioner
- Lägg smördegen i en springform med löstagbar botten, ( typ till fruktpaj). Nagga med gaffel.
Skala och skiva löken och stek den mjuk i smör. Vispa ihop ägg och grädde. Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan och blanda ner i grädden tillsammans med lök. Krydda med salt och peppar och rör i osten.
- Häll blandningen i formen och skär bort deg som är ovanför potatisen. Baka i 45- 55 min i 200 grader. Servera potatiskakan direkt eller låt den kallna. Skär den i bitar och värm vid servering.
- Gott med oxfilé eller varför inte köttbullar!
Publicerat den
24 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta lät ju helt underbart gott. Tinna