Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatiskakor med purjolök, bacon och ost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Tänk att restmat kan vara så god. Lite sting blir det dessutom av tabascon som förhöjer smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa lite i taget av den kalla potatisen med en potatispress. Hacka baconet och stek knaprigt, låt rinna av på hushållspapper. Grovriv osten. Blanda potatis, bacon, ost, ägg, majs och krydda därefter med salt och tabasco. Strö sist över potatismjölet och blanda till en ’deg’.
  2. Forma till små platta kakor ca 5-6 cm i diameter och vänd i ströbröd, stek några i taget i hälften olja, hälften smör ca 3 min på varje sida.
  3. Serveras nystekta med lingonsylt och rårivna morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.