Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatiskroketter med riven morot

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Potatiskroketter med riven morot

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda i en skål kall, pressad potatis, salt, peppar, ägg eller äggulor och morot. Rör om väl. Om moset är för fast kan ytterligare ägg tillsättas. Vispa ägget till paneringen på ett fat.
  2. Fördela mosblandningen i klickar med matskedsmått i en skål eller på ett fat med vetemjöl. Forma och rulla moset till bollar, först i vetemjölet, sedan i det vispade ägget och sist i ströbrödet.
  3. Häll oljan i woken och hetta upp den till 180°. Pröva temperaturen på oljan med en hushållstermometer eller en bit vitt bröd, som i oljan ska bli guldbrun på mindre än l minut.
  4. Fritera bara några potatiskroketter åt gången, ca l minut, tills de blir guldbruna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.