Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatislåda med purjo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En variation på temat "frestelse". En bra vardagsrätt med potatis, lök och bacon. Praktisk därför att den står i ugnen det mesta av tiden. Tomatskivorna och persiljan läggs på när lådan är färdiggräddad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skiva potatisen.
  3. Skär purjolöken i ringar och baconet i breda strimlor. Skölj purjon noga.
  4. Varva potatis, purjo och bacon i en smord, eldfast form. Krydda mellan lagren.
  5. Lägg på matfett i klickar och häll på grädden.
  6. Grädda lådan i ugnen tills potatisen känns mjuk. Strö eventuellt lite riven ost över mot slutet av gräddningen så får ytan ett läckert utseende.
  7. Lägg på tunna tomatskivor och strö rikligt med klippt persilja över innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.