Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatislimpa

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

God limpa med lite söt smak av honung. Limporna bör få vila en dag innan de skärs upp. Då blir brödet saftigare och smular inte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig.
  3. Tillsätt matolja, kummin, honung och salt. Blanda i quinoan och den rivna potatisen.
  4. Rör sist i mjölet. Degen ska bli ganska lös. Smörj två brödformar och bröa dem med solroskärnor . Häll brödet i formarna, strö lite solroskärnor på toppen och grädda utan förjäsning i 45 minuter.
  5. Limporna bör få vila en dag innan de skärs upp. Då blir brödet saftigare och smular inte.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.