Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatislimpa

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Har du lite kall kokt potatis över så varför inte baka en potatislimpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Värm olja och filmjölk till 37 °. Häll blandningen över jästen och rör om. Tillsätt riven potatis, salt och rågmjöl. Arbeta in vetemjöl lite efter hand till en ganska fast och smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 225°. Ta upp degen på bakbord, dela den och forma två bröd. Strö mjöl över låt dem jäsa övertäckta tills de reser sig igen efter lätt tryck.
  3. Grädda bröden i ca 20 minuter. Stjälp upp och låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.