Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatismos

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ett riktigt fluffigt potatismos

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala & skär potatisen i små bitar (kokar fortare då och lättare att vispa). Koka potatisen med salt. Vispa sönder den och tillsätt en rejäl klick smör, och 1½-2 dl varm mjölk. Tillsätt lite i taget så ni ser att moset blir luftigt.
  2. Salta & peppra. Tillsätt lite muskotnöt. Smaka av. OBS Använd elvisp! Gott och så lätt att tillaga!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • enAnnan 22 september 2009

    Perfekt vardagsmos! Vi åt detta med kokt korv och senap igår. Tillsammans med en drös grönsaker.

  • soccermum 8 januari 2011

    Jättegott! Enda skillnaden är att jag kokar potatisen utan salt så den blir smuligare.. Sedan kör jag potatisen i potatispress innan vispningen..Personligen tycker jag det blir godare så. Muskoten är pricken över i-så gott :P 5:a!

  • Cilka 9 januari 2012

    Tänkte ta o laga ditt recept på falukorv o fluffigt potatismos, ser verkligen smarrigt ut. Kommer senare med ett betyg, men det verka vara en underbar middag.

  • IdaKonig 1 maj 2014

    Enkelt o bra recept på potatismos :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.