Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatismos med fil och gräslök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gräslök och filmjölk gör den här delikata varianten av det klassiska potatismoset både god och fettsnål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i potatisen. Låt sjuda 15-20 minuter tills den nästan spricker. Låt potatisen rinna av, stäng av värmen och lägg tillbaka den i den varma kastrullen.
  2. Tillsätt filmjölk, smör och vitlök till den kokta potatisen och mosa tills allt är väl blandat och bara några enstaka hela bitar potatis finns kvar.
  3. Använd en stor slev och rör om potatismoset kraftigt i 2-3 minuter tills moset är helt slätt. Rör ner gräslök och salt och blanda väl. Servera moset i en stor skål som har förvärmts i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.