Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatismos med Purjolök och Soltorkade Tomater

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En roligare variant på potatismos som jag lagade ihop för ett tag sen. Jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela potatisen i tre lika stora bitar, och lägg i lätt saltat vatten. Jag brukar ha kvar skalet, men det är en smaksak. Koka som vanligt tills potatisen ar mjuk.
  2. Under tiden:
  3. Skär purjolöken i hälften, längs med, och sen i tunna strimlor. Skär även dom soltorkade tomaterna i strimlor, eller småbitar, och fräs dom tillsammans med purjolöken i smöret och olivoljan tills purjolöken börjar få fin färg. Dra åt sidan.
  4. I en stor bunke, häll i mjölk, gräddfil, äggulor och limeskalet. Finhacka mintbladen och tillsätt i äggröran. Salta och peppra. Rör om.
  5. Häll av potatisvattnet när potatisen är färdigkokt, och mosa potatisen med elvisp eller potatispress. (Potatispressen funkar bättre om du inte har skalet kvar). Blanda ner den mosade potatisen i äggröran, och tillsätt det smälta smöret. Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.