- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En roligare variant på potatismos som jag lagade ihop för ett tag sen. Jättegott!
Instruktioner
- Dela potatisen i tre lika stora bitar, och lägg i lätt saltat vatten.
Jag brukar ha kvar skalet, men det är en smaksak.
Koka som vanligt tills potatisen ar mjuk.
- Under tiden:
- Skär purjolöken i hälften, längs med, och sen i tunna strimlor.
Skär även dom soltorkade tomaterna i strimlor, eller småbitar, och fräs dom tillsammans med purjolöken i smöret och olivoljan tills purjolöken börjar få fin färg.
Dra åt sidan.
- I en stor bunke, häll i mjölk, gräddfil, äggulor och limeskalet.
Finhacka mintbladen och tillsätt i äggröran.
Salta och peppra. Rör om.
- Häll av potatisvattnet när potatisen är färdigkokt, och mosa potatisen med elvisp eller potatispress. (Potatispressen funkar bättre om du inte har skalet kvar).
Blanda ner den mosade potatisen i äggröran, och tillsätt det smälta smöret.
Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
Klart!
Publicerat den
24 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar