En moussaka utan auberginer, på potatis och köttfärs och mycket annat gott i gratängen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
- Skala och skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor. Förväll potatisen i kokande lättsaltat vatten i 5 minuter och låt den rinna av i ett durkslag.
- Finhacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i en stekpanna med olja. Smula ner färsen och låt den bryna med. Späd med tomatkross och tillsätt kalvfond och örtkryddor. Låt såsen småkoka under lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Vispa samman ostsås, yoghurt och äggulor i en skål.
- Varma potatis, köttfärssås, smulad fetaost och ostsåsblandningen i en smord ugnsfast form. Avsluta med ostsås och strö över riven ost.
- Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, tills moussakan fått fin fäg och potatisen är mjuk. Servera med sallad.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
14 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar