Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatismoussaka med fetaost och turkisk yoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En moussaka utan auberginer, på potatis och köttfärs och mycket annat gott i gratängen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Skala och skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor. Förväll potatisen i kokande lättsaltat vatten i 5 minuter och låt den rinna av i ett durkslag.
  3. Finhacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i en stekpanna med olja. Smula ner färsen och låt den bryna med. Späd med tomatkross och tillsätt kalvfond och örtkryddor. Låt såsen småkoka under lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vispa samman ostsås, yoghurt och äggulor i en skål.
  5. Varma potatis, köttfärssås, smulad fetaost och ostsåsblandningen i en smord ugnsfast form. Avsluta med ostsås och strö över riven ost.
  6. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, tills moussakan fått fin fäg och potatisen är mjuk. Servera med sallad.
  7. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.