Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Otroligt god paj som är perfekt att ha till någon god kötträtt. Jag brukar ha den till Marinerad fläskfile med grön örtsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda snabbt ihop pajdegen i en matberedare. Arbeta så lite som möjligt så att degen inte blir seg. Görs pajdegen för hand måste potatisen pressas först. Klä en pajform med löstagbar kant med degen. Nagga med en gaffel. Ställ kallt minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 12 minuter.
  2. Sänk ugnsvärmen till 175°
  3. Skiva den kokta potatisen. Hacka dill och basilika grovt. Varva potatisskivorna med det kryddgröna och osten i det förgräddade pajskalet. Blanda samman äggstanningen och smaka av. Häll den över potatisen. Strö över lite ost.
  4. Grädda i 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • miasvante 28 mars 2008

    Jag vet inte hur jag misslyckades med pajen men det gjorde jag. Botten blev seg och äggstanningen hade inte stelnat fast att den stod inne extra länge. Men jag tror ändå på receptet och ska göra nytt försök återkommer då med betyg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.