Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatispaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Kan förberedas helt eller delvis

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisarna.Låt dem kallna.
  2. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.Rör i vattnet och arbeta samman till en deg.
  3. Sätt ugnen på 200°.Smörj en pajform med löstagbar botten,ca.23 cm i diameter.
  4. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och klä formen med degen.Nagga med en gaffel.Låt stå i kyl medan fyllningen görs i ordning.
  5. Skiva potatisen.Skölj och skiva purjolöken.Vispa ihop ägg,mjölk,salt och peppar.Förgrädda pajskalet ca.10 min.Sänk sedan värmen i ugnen till 175°. Varva potatis, ost, purjolök och gräslök i det förgräddade pajskalet och häll till sist över ägg och mjölkblandningen.
  6. Grädda i 175° ca.45 min-60 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.