Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatispannkaka från Piteå

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Ett gott och enkelt alternativ till pitepalt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna och stek fläsket. Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg och salt. Blanda i den rivna potatisen och det stekta fläsket. Häll ut i smord långpanna. Grädda i 175 grader ca 40 minuter.
  2. Serveras tillsammans med smör, linonsylt och kall mjölk!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • tantdrake 24 april 2008

    Du, det här var gott! Skrivit av receptet och lagt i min lilla favvisbok så jag hittar det även utan datorn. Ska absolut göra detta fler gånger. Blev ju över pannkaksbitar som jag stoppat i frysen. Få se hur de klarar av det? Ibland är det spännande ha singelhushåll! Å andra sidan är jag inte så känslig när det gäller frysta rester - det blir alltid lite annorlunda så det går säkert bra även denna gång! Tack så hjärtligt för receptet! PS! Nog är palt ändå palt.....hehe....

  • ingsa 27 februari 2009

    Jätte gott. Tack för receptet.

  • busterbuster 8 oktober 2009

    Ska bli spännande att smaka istället för den eviga svartsoppan och den feta ålen.. Tack!! Norrlänskan o masen i Åhus

  • mat-ilda 7 april 2010

    Det finns nog ingen godare palt än äkta Pitepalt att äta den är en AHA upplevelse . Men idag ska jag göra potatispannkaka från Piteå ,tror att det oxå blir en AHA upplevelse.

  • mat-ilda 20 april 2010

    Precis va jag trodde Jättegott.Vi åt så magen puta ut ,gott gott.

  • Bappi 30 maj 2012

    Tack för tipset med att ha grövre riven potatis i recepet. Jättegott så klart ... och jag varvar med ditt recept ibland och mitt recpet ibland (Potatispannkaka från Svensbyn). Full pott med poäng/kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.