Denna amerikanska frukosträtt blir en fin avslutning på en lätt meny.
Med äggvita i smeten blir pannkakorna luftigare.
Instruktioner
- Skala och skölj potatisen. Koka dem i ca 25 minuter. Häll av vattnet, låt dem ånga av lite och mosa dem medan de är varma genom en potatispress.
- Blanda mjöl och bakpulver och strö över potatisen. Vispa ihop mjölken med äggen, 1 nypa salt, socker och blanda äggmassan med potatismoset. Rör massan smidig och låt vila i ca 15 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll hallonen i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
- Hetta upp lite smör i en stor teflonpanna, lägg i 2 msk smet per pannkaka, bred ut smeten och stek pannkakorna gyllenbruna på svag värme, vänd och stek dem klara. Håll de färdiga pannkakorna varma i ugnen.
- Servera pannkakorna garnerade med hallon och florsocker.
Servera lönnsirapen bredvid.
Publicerat den
30 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar