Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Gott till det mesta, kött, kyckling, korv...perfekt bufférätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala potatisen.
  3. Blanda persilja, vitlök, alla kryddor och osten.
  4. Lägg ett smörpapper i botten på en smord, avlång form, 1½ liter.
  5. Skiva potatisen tunnt, helst i matberedare. Varva potatisen och ostblandningen i formen.
  6. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll över potatisen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen tills potatisen är genomkokt, ca 1- 1½ timme ev. längre.
  8. Låt patén kallna och stjälp upp den. Slå in patén i folie och förvara i kylen till serveringen. Skär patén i skivor och garnera med färska örtkryddor.
  9. Servera t ex på buffébordet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • huskavarna 27 december 2011

    mycket god paté, perfekt att laga i förväg. Har serverat den både ljummen o kall. Ska göra den till nyårsfest och då tillsammans med fläskfilé i god sås med smak av fransk senap. Barn brukar också gilla den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.