Gott till det mesta, kött, kyckling, korv...perfekt bufférätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala potatisen.
- Blanda persilja, vitlök, alla kryddor och osten.
- Lägg ett smörpapper i botten på en smord, avlång form,
1½ liter.
- Skiva potatisen tunnt, helst i matberedare. Varva potatisen och ostblandningen i formen.
- Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll över potatisen.
- Grädda i nedre delen av ugnen tills potatisen är genomkokt, ca 1- 1½ timme ev. längre.
- Låt patén kallna och stjälp upp den. Slå in patén i folie och förvara i kylen till serveringen. Skär patén i skivor och garnera med färska örtkryddor.
- Servera t ex på buffébordet.
Publicerat den
10 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mycket god paté, perfekt att laga i förväg. Har serverat den både ljummen o kall. Ska göra den till nyårsfest och då tillsammans med fläskfilé i god sås med smak av fransk senap. Barn brukar också gilla den.