Pizzan, som kröns av smält ost, är enkel med potatis och rosmarin och smakar ljuvligt tillsammans med rucola.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader. Skiva potatisen mycket tunt med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel. Lägg potatisskivorna i en skål med olja, rosmarin och vitlök, vänd så att de täcks helt av oljan.
- Hetta upp plåten i ugnen fem minuter. Lägg potatisskivorna i ett jämnt lager på pizzabottnen och lägg försiktigt över pizzan på den heta plåten. Grädda pizzan 15-20 minuter tills pizzabottnen och potatisen börjar bli gyllene.
- Strö osten i ett jämnt lager över pizzan, sätt in i ugnen och grädda ytterligare cirka fem minuter tills osten är bubblig och smält. Ta ut pizzan ur ugnen.
- Skär i bitar och servera den genast med rucolasallad.
Publicerat den
11 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar