Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatispizza med rosmarin

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Pizzan, som kröns av smält ost, är enkel med potatis och rosmarin och smakar ljuvligt tillsammans med rucola.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Skiva potatisen mycket tunt med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel. Lägg potatisskivorna i en skål med olja, rosmarin och vitlök, vänd så att de täcks helt av oljan.
  2. Hetta upp plåten i ugnen fem minuter. Lägg potatisskivorna i ett jämnt lager på pizzabottnen och lägg försiktigt över pizzan på den heta plåten. Grädda pizzan 15-20 minuter tills pizzabottnen och potatisen börjar bli gyllene.
  3. Strö osten i ett jämnt lager över pizzan, sätt in i ugnen och grädda ytterligare cirka fem minuter tills osten är bubblig och smält. Ta ut pizzan ur ugnen.
  4. Skär i bitar och servera den genast med rucolasallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.