Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisplättar från Slovakien

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Inspirerad från mitt besök i mitt forna hemland Slovakien gjorde jag idag potatisplättar. Plättarna äts ofta med gås eller anka men efter min fantastiska utflykt till skogen då korgen blev full med flera liter trattkantareller improviserade jag. Det blev en mycket lyckad kombination. Lova att du provar, lättare kan det inte vara.

Ingredienser

Instruktioner

Pressa den kokta potatisen och blanda med mjölet till en mjuk deg som inte kladdar. Dela i 10 små bollar och kavla ut dem på ett mjölat bakbord, så tunt du bara kan. Stek plättarna på båda sidor i en het stekpanna, om du har, av järn. Fyll med smörstekta trattkantareller eller med vad du vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.