Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Jättegoda potatisringar som man kan ha till tilltugg,sen är dom lättsötat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjölet och finfördela fettet däri så att du får en grynig massa. Tillsätt den rivna potatisen och bittermandelaromen, och forma till en deg
  2. Dela upp degen i bitar och rulla ut till 10 cm långa, knappt lillfingertjocka längder och lägg på en papperstäckt plåt
  3. Pensla med ägg och strö på solroskärnor. Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda kakorna i ca 12 minuter till lagom färg Ugn: 200 g
  4. Förvara potatisringarna i en burk med tättslutande lock.

Kommentarer (3)

  • lengunn 6 november 2008

    10 cm långa längder, lägg på en plåt. Skall man inte forma dom till en ring innan gräddningen?

  • anki54 6 november 2008

    Smart tänkt av dig glömde skriva det i receptet. Lycka till med bakningen. MVH anki

  • Lunchdax 4 juni 2011

    Hela familjen älskade dessa - speciellt goda är de ljumma - och dessutom är de ju ganska nyttiga utan socker och med potatis i! Bittermandeloljan är verkligen pricken över i - och potatisen ger väldigt fin mjuk konsistens utan att smaka potatis! De kommer snart göras igen och då bifogar jag foto - nu tog alla slut på en gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.