Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisrosor med vitlök

(6 kommentarer)  
Potatisrosor med vitlök Potatisrosor med vitlök
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Potatis på ett annorlunda och mycket vackert sätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°. Skala och skölj potatisen. Smöra 4 muffinsformar.
  2. Skiva potatisen 1 mm tjock med mandolin eller osthyvel. OBS! Skivorna får inte sköljas.
  3. Skiva vitlöken i så tunna skivor som möjligt.
  4. Varva potatisskivorna längs med formarnas väggar ända in till mitten så att ett fint rosenmönster bildas. Fördela vitlöken i rosorna och pensla dem med olja.
  5. Baka i ugnen på 150° ca 40 minuter eller tills de känns mjuka vid stickprov.
  6. Vänd formarna och skaka ur dem, hjälp till med en liten kniv om de inte lossnar. Salta och peppra.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • versan 4 december 2010

    VOMPANS Potatisrosor var Utsökta. 10/10 poäng Jag gjorde mina i aluminiumformar (mazarinformar) smorde insidan & skivade potatisen med en osthyvel, rullade innifrån & ut, stoppade ned dom i formen & fyllde på utsidan tills dom såg ut som rosor. tillagade dom i ugnen efter receptet. pepprade & saltade dom när dom kom ut från ugnen. Serverade Peppar & Kakao/chili -kryddade fläskfilé-medaljonger med bernaisesås till. UTSÖKT Tusen tack Vompan för receptet på rosorna Kommer definitivt göra om detta.

  • Cassiopeya 12 mars 2011

    Oh så fina, måste testa genast! =D

  • pihal 14 september 2011

    Hej Tyckte att dina potatisrosor såg så fina ut , men tyvärr så blev jag besviken, pilligt och gick inte att få ut ur formarna trots att jag hade smort dessa väldigt noga. Tycker att vanliga råstekta potatis blir betydligt bättre. Tyväär så ger jag inte mer än 2 i betyg. Mvh pia

  • leolina 25 september 2011

    vart en succe på min tjejmiddag,alla undrade hur jag gjort dom o goa va dom med!

  • jajagugu 3 december 2012

    Testgjorde dessa i helgen (skall ha dem på nyår tänkte jag) de var enkla att göra, gjorde dem i muffinsform och det funkade kanon. Dock räckte inte 40 minuter för mig utan jag fick ha dem inne i ca 1 h.

  • The_mama97mia 6 januari 2013

    Tack, jag gjorde ungefär så här igår - men mina blev mkt glesare, som utslagna rosor... Fina och goda. Jag gräddade i två omgångar, först för att de skulle få fin brynt yta, sen fick de gå färdigt i ugnen för att tajma övrig mat. Tack för tips, detta ska jag träna på!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.