- Serverar: 4-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Kanongod potatissallad som min pappas fru brukar göra, härligt god som gör att man aldrig vill sluta mummsa på. Perfekt till sommarens grillning men även annars med.
Instruktioner
- Koka potatisen med skal dagen innan, låt den bli kylskåpskall. Eller koka utan skal färdig tärnad och skölj i vatten tills potatisen blivit kall.
- Tärna potatisen i lagom bitar.
- Vispa grädden, ha i majonäs efter smak men ungefär en liten tub. Ha i senapen. Salta och peppra. Smaka av.
- Finhacka lök och äpple.
- Vänd ner potatis, lök och äpple i gräddblandningen. Spä lite med filmjölken till lagom lös. Potatisen drar åt sig ganska kraftigt.
- Låt stå i kyl tills nästa dag. Hellst. Går ju att äta redan nu men blir godare då.
- Spä ev med filmjölk någon gång under dagen innan den serveras om den sugit åt sig för mkt.
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde denna potatissallad till vår dotters dop. Alla berömde den och tyckte den var god. Jag som aldrig gjort potatissallad förut lyckades kanonbra!! Lätt och enkelt recept!!