Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatissallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kanongod potatissallad som min pappas fru brukar göra, härligt god som gör att man aldrig vill sluta mummsa på. Perfekt till sommarens grillning men även annars med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen med skal dagen innan, låt den bli kylskåpskall. Eller koka utan skal färdig tärnad och skölj i vatten tills potatisen blivit kall.
  2. Tärna potatisen i lagom bitar.
  3. Vispa grädden, ha i majonäs efter smak men ungefär en liten tub. Ha i senapen. Salta och peppra. Smaka av.
  4. Finhacka lök och äpple.
  5. Vänd ner potatis, lök och äpple i gräddblandningen. Spä lite med filmjölken till lagom lös. Potatisen drar åt sig ganska kraftigt.
  6. Låt stå i kyl tills nästa dag. Hellst. Går ju att äta redan nu men blir godare då.
  7. Spä ev med filmjölk någon gång under dagen innan den serveras om den sugit åt sig för mkt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 14 april 2008

    Gjorde denna potatissallad till vår dotters dop. Alla berömde den och tyckte den var god. Jag som aldrig gjort potatissallad förut lyckades kanonbra!! Lätt och enkelt recept!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.