Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatissallad med vitkål á la Monika

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En jättegod potatissallad med frisk smak. Ett recept som jag själv har kombinerat ihop. Gillar man inte majonnäs kan man utesluta detta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen gärna dagen före. Skär den kalla potatisen i tärningar. Finstrimla och hacka vitkålen och rödlöken. Tvätta skiva och hacka purjolöken. Koka upp 1 liter vatten med lite salt. Slå det kokande vattnet över kålen och låt det stå och ”slaka” sig cirka 5-10 minuter. Sila bort vattnet och skölj kålen i kallt vatten. Låt allt vatten rinna av väl. Vispa under tiden vispgrädden. Blanda potatistärningar, kål, hackad purjolök, rödlök, bostongurka i en stor skål Blanda ihop Kefir, gräddfil och den vispade grädden och krydda med senap, majonnäs, persilja, gräslök, salt och svartpeppar. Rör om allt väl, smaka av och krydda mer om ni känner för det. Slå gräddfilsblandningen i potatisblandningen och smaka av och krydda ytterligare om det behövs.
  2. Smakar mycket gott om den får stå och dra 1 dygn eller över natten. Servera rostbiff, kassler, kycklingklubbor eller örtkryddad kycklingfilé till. Bjud även en grönsallad till denna rätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.