De här supergoda snacksen med soltorkade tomater och oregano passar utmärkt som tilltugg till öl eller vin.
Instruktioner
- Lägg tomaterna i en sil och låt dem rinna av väl. Ta vara på oljan. Skölj potatisen grundligt och skrubba den om det behövsw. Koka potatisen 20 min i lättsaltat vatten. Skala potatisen medan den är varm och pressa den i en potatispress. Låt potatismassan svalna.
- Hacka de avrunna tomaterna väl. Skölj och torka av oreganon väl och hacka bladen fint.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen, ägg, parmesan, tomater, tomatolja och den hackade oreganon i potatismassan. Krydda med salt, peppar och muskot. Arbeta samman degen, först med en slev och sedan med händerna.
- Sätt ugnen på 200ºC. Klä en plåt med bakplåtspapper. Klickqa ut 20 chips med hjälp av två matskedar och lägg dem med 5 cm avstånd på plåten. Platta till chipsen.
- Sätt in chipsen i ugnen och baka 35 min. Ta av chipsen från plåten med en stekspade och låt dem svalna på ett galler. Chipsen håller sig upp till 4 dagar i en burk med tättslutande lock.
Publicerat den
27 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar