Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatissufflé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Potatissufflé kan du servera som förrätt. Den passar utmärkt bra före en soppa. Den kan även serveras som tillbehör till exempelvis kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Skala potatisarna och dela i jämnstora bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt dem rinna av väl och pressa eller mosa dem.
  3. Skilj äggulorna från vitorna. Blanda moset med smör, grädde och äggulor. Krydda med salt, nymalen vitpeppar och lite muskot.
  4. Smörj en suffléform.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten med några stora tag.
  6. Häll smeten i formen, grädda i ugn i 30 minuter och servera

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.