Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatistårta.

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god potatiskaka som inte är krånglig att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen. Skär potatis och lök i tunna skivor, gärna i maskin. Blanda potatis, lök, grädde, vitlök och ost i en bunke.
  2. Fyllning: Snitta och skiva purjon tunt. Fräs tills all vätska kokat in, ca 5 minuter. Salta och peppra. Värm ugnen till 225 grader. Kläm fast bakpapper i en form med löstagbar botten. Smörj formen. Varva potatisblandningen med purjolök, spenat, tomater och smulad fetaost. Täck formen med smord aluminiumfolie. Hit kan du förbereda. Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Garnera med färsk babyspenat, soltorkade tomater och hyvlad parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.