Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisterrin med getost

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett perfekt potatistillbehör till nyårsfesten. Du kan göra den helt färdig dagen innan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Skiva potatisen tunt.
  3. Koka upp crème fraiche med getost, vitlök, salt och peppar. Blanda ner potatisen. Rör om och blanda ner ägg och örter. Ta från värmen.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång 2-liters form. Häll i potatisen och platta till skivorna.
  5. Grädda på nedersta falsen ca 45 min och potatisen känns mjuk. Prova med sticka. Ta ut och låt stå en stund i formen innan den stjälps upp. Skär och servera i fyrkanter.Bitarna blir snyggast om du skär den när terrinen kallnat.Hit kan du förbereda. Värm bitarna ca 20 min i 175º inför serveringen. Garnera gärna med färska örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.