Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatistoppad sojafärsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det finns inget skönare än när man kan göra hela middagen i en panna, och gott blir det! Gillar du inte sojafärs kan du byta ut det med motsvarande mängd kokta linser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka gul lök, vitlök och morot fint. Fräs i lite olja tills det får färg och mjuknar. Rör ner sojafärsen och låt steka med i någon minut. Rör nu ner rosmarin, krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt puttra ihop till en tjock färsröra. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll sedan ner allt i en ugnsfast stekpanna eller gratängform. Skiva potatisen tunt och lägg i ett vackert mönster ovanpå färsröran. Pensla med olivolja och gratinera allt i ca 15 minuter eller tills det får färg.
  4. Servera gärna med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.