Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatistortilla med chèvrekräm

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott! Chèvre är ju alltid gott...

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 200 grader. Vispa samman ägg, pressad vitlök, salt och peppar. Tillsätt potatis, lök och ost och blanda om väl. Häll blandningen i en smord rund ugnsform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Platta till ytan lite. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och baka tills potatisen är mjuk, 40-50 minuter. Täck eventuellt med folie mot slutet. Blanda chèvre, kesella och klippt gräslök till en slät smet. Lyft tortillan ur formen och skär den i tårtbitar. Servera den varm eller kall med chèvrekräm, sallad och bröd. Tortillan kan också serveras till stekta kycklinglår eller fläskfiléskivor, den räcker då till fler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.